Із нагоди 30-річчя виведення «обмеженого контингенту» з Афганістану та на честь Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав в обласній філармонії відбувся вечір пам’яті. На нього зібралися ветерани-афганці, щоб разом згадати минулі бойові звитяги, пом’янути побратимів, які відійшли у Вічність.

Майже 3,5 тисячі мешканців Прикарпаття взяли участь у тій десятирічній війні у складі радянських військ. Багато з них віддали своє юне життя, чимало повернулися пораненими. Й досі щемлять ті душевні рани, ріжуть гіркі спогади про втрату побратимів.

Привітати колишніх бійців прибули представники обласної влади та Івано-Франківська. Міський голова Руслан Марцінків нагородив багатьох воїнів-інтернаціоналістів грамотами, наголосивши на їхній активній громадянській позиції. Чимало з тих, хто пройшов афганське горнило, стали учасниками бойових дій на сході України.

Згадали бойові будні колишні афганці по-особливому — піснями. Учасники музичного колективу «Команда «Афган» обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану на чолі з Юрієм Купчієм виконали низку творів. Щемні слова про сум за загиблими перемежовувалися із патріотичними закликами боронити рідну землю.