Учора у Верховній Раді відбулась урочиста церемонія відкриття двох порталів, в яких представлено державні артефакти — Акт проголошення Незалежності 24 серпня 1991 року та Конституцію, на якій складають присягу наші Президенти (на знімку). 

«Це черговий етап відкритості парламенту та наповнення його українським змістом», — наголосив Голова Верховної Ради Андрій Парубій. Протягом останніх років кількість відвідувачів у законодавчому органі влади помітно збільшилася, наголосив він. Тут розгорнуто широку програму залучення молоді, делегацій із регіонів та інших країн. Фактично він став публічним громадським простором, де постійно відбуваються екскурсії. Протягом минулого року, наприклад, Верховну Раду відвідало 935 екскурсійних груп. А це понад 30 тисяч людей. «Наша відкритість — це найбільша наша безпека та захист від провокацій», — наголосив А. Парубій.

Колишній Президент Європарламенту Пет Кокс, який також був присутній на церемонії відкриття, назвав цю подію «продовженням традиції відкритості українського парламенту не тільки як місця, де працюють народні депутати, а й як уособлення демократії, особливо для майбутніх поколінь молодих українців». Перший заступник керівника апарату Верховної Ради — керуючий справами Петро Боднар акцентував увагу на тому, що історичне, ідеологічне та світоглядне наповнення мають особливу вагу в роботі парламенту. «Апарат і далі крок за кроком наповнюватиме приміщення і кабінети Верховної Ради відповідним змістом, щоб парламент мав українське наповнення та український характер», — резюмував П. Боднар.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут — www.golos.com.ua