На знімку: народний депутат Михайло Довбенко (перший праворуч) у Старих Кривотулах.

Фото надано громадською приймальнею народного депутата.

Свій виборчий округ народний депутат Михайло Довбенко відвідує за першої нагоди. Цього разу об’єктом уваги стало село Старі Кривотули Тисменицького району. У громаді назріло кілька проблем, тож зустрічали народного обранця з надією на допомогу в їх розв’язанні.

Через Старі Кривотули проходить автошлях державного значення Н-10 «Стрий—Мамалига». Дорожнє полотно тут якісне. Влаштована розмітка, є пішохідні переходи. Та клопіт місцевим мешканцям створюють водії, які часто мчать селом на великій швидкості. Було кілька дорожньо-транспортних пригод.

На початку лютого керівники області, що відповідають за дорожню інфраструктуру, побували в селі. Вони запевнили, що на ділянці дороги державного значення Н-10 встановлять світлофор. Для його облаштування спрямують кошти державної та обласної програм підвищення рівня безпеки дорожнього руху.

Під час візиту до Старих Кривотул Михайло Довбенко підтвердив, що з держбюджету на встановлення світлофорів на Прикарпатті передбачено 90 мільйонів гривень. Кошти надійдуть за умови співфінансування з місцевих бюджетів та виготовлення проектно-кошторисної документації.

Сільський голова Старих Кривотул Володимир Назаров запевнив, що проектні роботи вже розпочали, зокрема здійснено аерозйомку. Невдовзі підготують і всі необхідні документи.

Наступним пунктом відвідин села стала школа. Михайло Довбенко повідомив, що за зверненням громади півмільйона гривень на відновлення покрівлі закладу надійде з державного бюджету. На даху облаштують також громовідвід.

«Очікуємо, що вже незабаром кошти надійдуть на рахунок місцевої громади і вдасться забезпечити належні умови для навчання учнів», — запевнив народний депутат.

Далі Михайло Довбенко мав нагоду переконатися, що впровадження реформи первинної медичної допомоги в сільській місцевості на Прикарпатті відбувається успішно. Свідченням цього є будівництво у Старих Кривотулах однієї із 26 запланованих в області амбулаторій сімейної медицини.

Будівництво здійснюють за рахунок коштів субвенції державного бюджету місцевим на розвиток сільської охорони здоров’я, а також 10-відсоткового співфінансування із місцевого та районного бюджетів (понад 6 мільйонів гривень).

Інспектували перебіг виконання ремонтних робіт заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Віталій Федорів, очільники профільних департаментів ОДА, керівництво Тисменицького району, села та підрядної будівельної організації. Заодно обговорили матеріально-технічне оснащення амбулаторії.

За словами Михайла Довбенка, будівництво амбулаторії у Старих Кривотулах — це приклад спільної роботи місцевої та обласної влади. Своєчасно прийняті рішення щодо виділення земельної ділянки під будівництво закладу, оголошення та проведення тендеру на будівництво, освоєння коштів дали змогу успішно зводити амбулаторію. Для закладу придбано автомобіль, визначено штатний розпис медичних працівників.

До кінця березня заклад охорони здоров’я розпочне прийом пацієнтів.

Івано-Франківська область.