У Попаснянському районному будинку культури відбулося святкування 4-ї річниці створення окремого штурмового батальйону «Донбас-Україна» (на знімку).

Історія підрозділу розпочалася у квітні 2014 року. Завдяки його бійцям під контроль української влади повернулися Миколаївка, Бахмут, Часів Яр, Лисичанськ і Попасна. Вже після першого бою добровольці зрозуміли, що для переможних дій їм необхідні техніка, озброєння тощо, а для цього потрібно отримати відповідний статус. Отже, добровольчий батальйон невдовзі став боєздатним штурмовим підрозділом ЗСУ. «Ми можемо чесно дивитися в очі українцям, бо за ці чотири роки виконали безліч бойових завдань і жодного разу не виконали їх погано чи недостатньо якісно. Я пишаюся вами!», — привітав бійців командир батальйону полковник В’ячеслав Власенко.

«Я пішов на війну тому, що це чоловічий обов’язок, — розповів боєць «Донбасу» на ім’я Роман. — У батальйоні вже третій рік. Воюю на першій лінії».

Захід для батальйону розпочався з демонстрації відеоролика про головні етапи існування підрозділу. Учасники боїв під Мар’їнкою, які сиділи в залі, бачили себе на екрані і сором’язливо посміхалися. Привітати бійців прийшли не тільки керівники районної та місцевої влади, а й народні депутати України, керівництво ЗСУ. Місцеві артисти підготували для присутніх великий концерт. Свої таланти продемонстрували й військові. Зокрема, композитор Руслан «Міхалич» виконав свої пісні, а гімну батальйону «Донбас» підспівував увесь зал.

Павло ВОРОНЦОВ.

Фото прес-служби Попаснянської РДА.