Британський та канадський політолог українського походження Тарас Кузьо представив у обласній бібліотеці для юнацтва ім. Романа Іваничука свою нову книгу «Війна Путіна проти України», яка побачила світ українською мовою (на знімку).

Дослідження науковця спочатку вийшло англійською і допомогло західному світу відкрити очі на істинні причини російської агресії проти України. Політолог три роки працював над цією книжкою, в тому числі й на сході України, де не раз в окопах зустрічався з учасниками АТО.

Тарас Кузьо народився в Англії в родині українських емігрантів. Його батьки родом із Самбірського району Львівської області. Навчався у Сассекському, Лондонському та Бірмінгемському університетах, науковий співробітник Центру трансатлантичних відносин, Школи фундаментальних міжнародних досліджень при Університеті Джонса Гопкінса.

«Томос і Автокефальна церква України для Росії, як землетрус, бо РПЦ — це не церква, а частина уряду та російських спецслужб», — вважає Тарас Кузьо. І дуже важливо, на його думку, що в Конституції написано: що стратегічна мета України — членство в НАТО та Європейському Союзі.

В обговоренні «Війни Путіна проти України» взяли участь колишні народні депутати України Михайло Косів та Ярослав Кендзьор.

Богдан КУШНІР.

Фото прес-служби ОДА.