Уперше кілька фрагментів україно-американських військово-морських навчань «Сі-Бриз-2019» відбудуться на початку липня на півдні Одеської області в дельті річки Дунай.

За легендою ворожі елементи спробують заблокувати вихід до моря з найбільшої водної артерії Європи. Корабельно-катерний склад Морської охорони одержить завдання забезпечити супровід цивільних суден річкою й їхнє вільне проходження в Чорне море. У цьому навчальному елементі будуть задіяні винятково сили Держприкордонслужби України, зокрема Морської охорони.

Планом навчань передбачено й висадження спецпідрозділів на захоплені об’єкти з повітря. А у водолазних тренінгах уперше братиме участь загін «Дозор», бійці якого мають відповідну спеціалізацію.

Крім того, персонал Морської охорони отримає можливість обмінятися досвідом із грецькими колегами. А на курсах з боротьби за живучість судна турецькими партнерами буде представлено сучасне обладнання та засоби його ефективного застосування.

Цього року «Сі Бриз» уже традиційно передбачатиме виконання завдань за стандартами НАТО на морі, суходолі, повітрі та під водою. Територіально дійство проходитиме в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях і в північно-західній частині Чорного моря.

Одеська область.