За перші шість місяців малої приватизації відбулися 593 успішні електронні аукціони, які принесуть державному та місцевим бюджетам понад 808 млн грн. Про це заявив Перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів, коментуючи підсумки реалізації нового Закону «Про приватизацію державного і комунального майна».

Так, тепер об’єкти в рамках малої приватизації (вартістю до 250 млн грн) Фонд державного майна України (ФДМУ), а також місцеві органи влади виставляють у систему ProZorro.Продажі. «І тут надзвичайно цікавою є поточна ситуація, за якої ФДМУ йде з муніципалітетами пліч-о-пліч: з 808 млн грн, які мають одержати організатори аукціонів, ФДМУ отримає 405 млн від 280 аукціонів, а органи місцевого самоврядування — майже 404 млн від 313 успішних аукціонів», — наголосив Степан Кубів.

На початку січня цього року в. о. голови ФДМУ Віталій Трубаров повідомляв, що на 2019 рік затверджено 792 об’єкти переліку малої приватизації, з яких 48 — пакети акцій, 92 — єдині майнові комплекси, 190 — об’єкти незавершеного будівництва, 402 — окреме майно та 59 об’єктів соціально-культурного призначення. Загалом станом на 18 лютого до реєстру з малої приватизації внесено 1812 об’єктів. Вартість продажу за ними, за інформацією Міністерства економічного розвитку і торгівлі, становить майже 2,25 млрд грн.

Поруч з відносним успіхом у реалізації малих об’єктів державної та комунальної власності «великою проблемою» велику приватизацію назвав нещодавно в інтерв’ю «Дзеркалу тижня» перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов. «Головна проблема в тому, що ті об’єкти, які ми продаємо, ніхто брати не хоче. Ми так довго розповідали всім про священне державне майно, яке нікому віддати не можна, що дійшли до того, що попит на більшу частину об’єктів великої приватизації майже відсутній», — зазначив М. Нефьодов.