Учора Президент Європейської Ради Дональд Туск та Президент України Петро Порошенко вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні. На своїй сторінці у Твіттері Дональд Туск написав: «Українці надихають усіх нас. Коли необхідно, вони герої. Коли необхідно, вони прагматики, що тверезо оцінюють реальність».

Фото зі сторінки Дональда Туска у Твіттері.

Дональд Туск зустрівся із Президентом України Петром Порошенком. Глава держави подякував Президенту Європейської Ради за рішення Ради ЄС про запровадження «азовського пакета» санкцій. «І дякую за кожне рішення, коли Європейський Союз демонструє єдність і демонструє солідарність з Україною, як це було продемонстровано… під час консенсусного прийняття рішення щодо «азовського пакета» санкцій», — цитує українського лідера його прес-служба. Він також наголосив, що РФ агресивними діями в Азово-Чорноморському басейні та захопленням українських моряків намагається знищити українську державність. 

У контексті п’ятої річниці розстрілів на Майдані Д. Туск зауважив, що найкращий спосіб вшанувати жертв Революції — робити все «для продовження реформ, зусиль, щоб досягти найкращих стандартів демократії, законодавства». Він зазначив, що для нього є важливим візит до України, «щоб віддати шану» нашому народу.