Сучасну катетеризаційну лабораторію, призначену для надання високоспеціалізованої медичної допомоги пацієнтам із серцево-судинними та судинно-мозковими захворюваннями, відкрили в міській лікарні № 1 Олександрії, що на Кіровоградщині.

Головний лікар закладу Віктор Приходько повідомив, що лабораторія забезпечена сучасним ангіографічним апаратом для рентгенографії та рентгеноскопії. Обладнання придбано за 10,5 мільйона гривень із державного та обласного бюджетів у рівних частинах.

Ще понад 2 мільйони гривень з обласного бюджету спрямовано на придбання операційного столу. На реконструкцію приміщення з місцевої скарбниці виділено 635 тисяч гривень.

Лабораторія розташована в терапевтичному відділенні, де для обслуговування пацієнтів передбачено 35 терапевтичних та 25 кардіологічних ліжок.

«Тепер міста Олександрія і Кропивницький оснащені найкращою технікою для профілактики і лікування серцево-судинних захворювань. Формуючи госпітальні округи, ми ставили за мету максимально наблизити медичні послуги до населення», — підкреслив голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко.

Петро МЕЛЬНИК.

Кіровоградська область.