У селі Кирило-Ганнівка Зіньківського району почала діяти місцева пожежна охорона. В урочистостях з нагоди відкриття цієї комунальної організації взяли участь керівники району та сільради, Головного управління ДСНС в області, місцеві мешканці.

Згаданий підрозділ обслуговуватиме одразу п’ять сільських рад — Кирило-Ганнівську, Човно-Федорівську, Ставківську, Покровську й Артелярщинську. Водночас ці органи місцевого самоврядування забезпечуватимуть його діяльність на засадах міжмуніципального співробітництва, тобто співфінансування. Такі витрати громад цілком виправдані. Надто з огляду на те, що їхні населені пункти досить віддалені від райцентру, не кажучи вже про обласну «столицю». За таких обставин фактор часу прибуття на місце пожежі набуває особливого значення.

Після створення МПО тут з’явилася і своя пожежна машина. Ключі від неї керівникові сільського підрозділу передав перший заступник начальника ГУ ДСНС в області Олег Горбенко. Він нагадав присутнім про те, що всі працівники місцевої пожежної охорони з Кирило-Ганнівки (на знімку) пройшли належну підготовку, отримали відповідні допуски. Тож тепер можуть у будь-який час доби виїжджати на приборкання червоного півня й виконувати аварійно-рятувальні роботи. На завершення урочистостей місцевий священнослужитель благословив земляків-вогнеборців на службу громаді й освятив їхню техніку.

Фото з сайту ГУ ДСНС у Полтавській області.