Олексій Рябченко «Бородач».

Олексій Рябченко «Бородач», командир відділення у 30-й бригаді імені князя Костянтина Острозького, каже: «Тут у мене війна почалася, хотілося, щоб тут і закінчилась». Нині він на позиціях у районі Троїцького.

Родом із Сум, мобілізували до ЗСУ 4 травня 2015 року, до військкомату пішов сам. Знову стоїть у тих місцях, де починав службу. Зарплата командира відділення — 9 500 гривень, на передовій — ще плюс 10 тисяч. Розповідає, як одного разу рив окоп: «Було дуже тяжко, земля кам’яниста. Але недалечко під час обстрілу розірвався ворожий снаряд, і я за один день той окоп вирив».

Обстріли сподвигли Олексія не тільки на швидке копання. У 2015 році після тяжкого артилерійського нальоту «Бородач» подумав про швидкоплинність життя й оженився. До цього два з половиною року прожив із жінкою у цивільному шлюбі. «18 серпня приїхав у відпустку, 19-го подали заяву до РАЦСу, а 21-го — вже й весілля. Усиновив дитину. 4 роки — стаж сімейного життя. Повному щастю заважає тільки війна, а так усе добре», — посміхається «Бородач».

Олександр КЛИМЕНКО.

Фото автора.