Народний депутат України Іван Спориш, заступник голови Томашпільської районної ради Лариса Нароган покладають квіти, вшановуючи пам’ять про загиблих земляків.

П’ятий рік поспіль народний депутат Іван Спориш (фракція Блоку Петра Порошенка) вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні, а також загиблих за незалежність країни у війні з російським агресором у рідному райцентрі Томашпіль.

На центральній площі селища, біля пам’ятного знака «Борцям за незалежність та свободу України» збираються ті, з ким Іван Спориш був на Майдані під час Революції Гідності. Приходять небайдужі земляки вшанувати пам’ять бійця 30-ї окремої механізованої бригади Ігоря Гаврилюка, котрий загинув у боях під Дебальцевим.

— Війна на Донбасі триває вже довше, ніж війна з фашистами, — зазначив Іван Спориш у виступі перед земляками. — Треба визнати, що було допущено чимало помилок. Щоб дати відсіч ворогу, маємо дружніше об’єднуватися, бути більш згуртованими. Це стосується всіх, а найперше тих, хто бореться за портфелі.

Народний депутат наголосив, що об’єднавчим чинником стало надання Томосу Православній церкві України. «Учора, 16 лютого, релігійна громада в селі Колоденка нашого району одноголосно вирішила приєднатися до нової церкви, — повідомив Іван Спориш. — Сьогодні таке само рішення прийняли у Вербовій. Запланували збори в Марківці...»

Він подякував тим, хто зі зброєю в руках захищає територіальну цілісність і незалежність держави, побратимам, які приїхали віддати шану Ігорю Гаврилюку, іменем якого названо головну вулицю в селищі. Вклонився батькові Героя.

— Наше селище, район теж недалеко від місця, звідки можуть полетіти російські «Гради», — сказав батько загиблого Володимир Гаврилюк. — Вони розміщені у Придністров’ї, з яким межує область. На жаль, не всі усвідомлюють, що в країні війна. Запам’ятаймо це! Тільки згуртованість врятує нашу державу.

Полеглих земляків учасники зібрання вшанували хвилиною мовчання. А також поклали квіти до пам’ятного знака.

Віктор СКРИПНИК.

Фото з сайту Томашпільської райдержадміністрації.

Вінницька область.