У День Героїв Небесної Сотні кропивничани пройшли ходою від пам’ятника Янголу-охоронцю до площі Героїв Майдану, де відбувся мітинг.

Учасники майданів, місцеві активісти, представники громадськості, запаливши сотні лампадок, вшанували загиблих під час Революції Гідності. Вони поклали квіти до імпровізованого меморіалу Героям Небесної Сотні та до пам’ятної дошки одному з них — розстріляному 20 лютого фермеру з Бобринецького району Віктору Чміленку.

«Ми — нація вільних людей. І ми це неодноразово доводили: на Майдані, під час помаранчевої революції та революції на граніті. 100 років тому були крутянці, герої УНР, петлюрівці, упівці, бандерівці. Всі вони воювали за незалежність і доводили, що в цієї нації є люди, які готові стати на боротьбу за свою волю, не бути приборканими, не бути такими, про яких писав Шевченко — «подножки, грязь Москви», — зауважив під час виступу активіст місцевого Євромайдану, голова обласної організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка Олександр Ратушняк.

Власні вірші декламувала поетеса, учасниця Революції Гідності Олена Горобець. Молебень на честь загиблих Героїв відслужив єпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

На завершення у Кропивницькому відбувся показ документального фільму «Чміль» про славного земляка, Героя Небесної Сотні Віктора Чміленка.