Дев’ять бригад створено у Вінниці для відновлення дорожнього покриття на окремих ділянках міських вулиць. За інформацією сайту міськради, часткового ремонту потребують 28 вулиць облцентру.

— Перепади температур нинішньої зими призвели до пошкодження проїжджих частин на вулицях, де не проводили капітального ремонту, — зазначив заступник директора департаменту комунального господарства і благоустрою Вінницької міськради Юрій Семенюк. — Щоб асфальт не руйнувався далі, а водії не відчували незручностей під час пересування, комунальники «консервують» пошкоджені ділянки. У роботі використовують технологію, аналогічну холодному асфальту. З настанням теплих днів розпочнемо поточний ремонт вулиць.

Ремонт зруйнованих ділянок розпочали також на автошляхах регіону. За інформацією Служби автомобільних доріг у Вінницькій області, після попереднього обстеження виявлено понад 400 тисяч квадратних метрів ямкових пошкоджень. Йдеться про дві автомобільні траси міжнародного та територіального значення. Як зазначається, ремонт розпочали з найбільш пошкоджених ділянок. Роботи виконують 15—20 бригад. Використовують щебеневі суміші, передбачені технологією холодного асфальту. Після потепління до плюс 10 градусів зростуть обсяги ремонтів. Найбільше уваги буде приділено трасам міжнародного значення: Стрий — Тернопіль — Кропивницький — Знам’янка (до кінця року заплановано завершити капітальний ремонт на ділянці, що з’єднує Вінниччину з Черкащиною) та Виступовичі — Могилів-Подільський, що проходить від кордону з Білоруссю до Молдови.

Протягом двох останніх років у регіоні відновлено понад 220 кілометрів доріг, це учетверо більше, ніж за період 2012—2017 років.