Придбання майже ста нових автомобілів для Вінницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф передбачено програмою Мінохорони здоров’я, спрямованою на поліпшення роботи названої служби.

— Така кількість транспорту змінить на краще ситуацію у роботі бригад швидкої допомоги, — зазначив голова ОДА Валерій Коровій. — Адже загалом потреба в таких автомобілях становить 180 одиниць. Кошти виділяють з держбюджету на умовах співфінансування. Частину суми необхідно віднайти в обласній скарбниці.

Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф обслуговує майже 1,6 мільйона жителів краю, стільки людей проживає в області. Структура центру включає в себе вісім станцій, 30 відділень, 32 пункти базування бригад. У роботі задіяно 114 бригад екстреної медичної допомоги. Кількість працівників становить понад 1700 осіб. Однак транспортних засобів не вистачає — у розпорядженні центру нараховується менше ста машин, придатних для використання. Загалом їх більше, але решта давно вичерпали свій ресурс експлуатації.