Постійна делегація Верховної Ради України взяла участь у роботі Вісімнадцятої зимової сесії Парламентської асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі у м. Відень (Австрійська Республіка).

21—22 лютого 2019 року у Відні проходила зимова сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ, у роботі якої взяла участь Постійна делегація Верховної Ради України в ПА ОБСЄ у складі народних депутатів України Артура Герасимова (голова делегації), Олександра Вілкула, Віктора Вовка, Сергія Висоцького, Антона Геращенка, Сергія Кудлаєнка, Тетяни Острікової та Рефата Чубарова.

У рамках асамблеї відбулися засідання трьох комітетів (політико-безпекового, економіко-науково-довкільного і з питань прав людини) та спільні сесії за участі цих трьох комітетів. Під час сесії парламентарії обговорювали актуальні питання міжнародної політики, зокрема, вирішення так званих затяжних конфліктів: інструменти та механізми ОБСЄ, належне управління в сфері боротьби з корупцією, відмивання коштів та фінансування тероризму в регіоні ОБСЄ, питання прав людини в часи надзвичайних ситуацій.

Усі три загальні комітети заслухали виступи доповідачів з попередніми проектами доповідей і резолюцій, що будуть винесені на розгляд на 28-му щорічну сесію ПА ОБСЄ, яка відбудеться в липні цього року в м. Люксембург (Велике Герцогство Люксембург).

21 лютого в ході урочистого відкриття сесії ПА ОБСЄ було висвітлено низку актуальних політичних питань. Зокрема, голова Постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській асамблеї ОБСЄ Артур Герасимов звернувся до Голови ОБСЄ, міністра закордонних справ Словаччини М. Лайчака щодо його безпосереднього залучення до одного з найгостріших питань російської агресії — звільнення незаконно затриманих громадян України, які утримуються Росією, як заручники, та було поставлено питання до Генерального секретаря  ОБСЄ Т. Гремінгера щодо заходів у виправленні ситуації в окупованих Росією частинах України (Криму та на Донбасі), де російська окупаційна адміністрація відмовляє у доступі Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ або повністю, як у Криму, або частково, як на Донбасі.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.