Служба безпеки України спільно з ГУ контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки викрили масштабний механізм фінансування терористичної організації «ЛНР».

Як повідомляє прес-служба СБУ, оперативники встановили, що на окупованій території діє фінансова установа, яка забезпечує незаконний переказ коштів клієнтів на підконтрольну українській владі територію та у зворотному напрямку. Фінансовий центр мав 20 відділень та розгалужену мережу платіжних терміналів на тимчасово окупованій території. Зловмисники здійснювали операції через інтернет-банкінг, а кур’єри перевозили готівку через лінію розмежування. У банках на українській території організатори оборудки відкрили на певних осіб майже 50 рахунків, доступ до яких мали через Інтернет.

За даними Державної служби фінансового моніторингу України, тільки через національну платіжну систему було переказано понад 170 млн грн. Із отриманих за надання «послуг» грошей ділки регулярно сплачували податки до «бюджету «ЛНР».

Керівнику фінустанови заочно повідомлено про підозру.

Вл. інф.