У Сербії поширилася звістка — 43-річна прем’єр-міністр країни Ана Брнабич, яка ніколи не приховувала своєї нетрадиційної орієнтації, стала татом. Її кохана жінка Міліца Джурджич  20 лютого народила сина, якому пара дала ім’я Ігор. Мама почувається чудово, і батьки малюка на сьомому небі від щастя.

Повідомляючи про це, сербська газета Blic відповіла й на питання тих, хто цікавився, як в одностатевій родині з’являються діти. З’ясовується, Ана й Міліца вдалися до допомоги найкращих лікарів, які займаються штучним заплідненням. Колеги Міліци першими звернули увагу на те, що вона при надії, а лише потім сербська громадськість дізналася про те, що в Брнабич з’явиться дитина. Прем’єр-міністр останніми місяцями на всіх світських тусовках з’являлася без своєї супутниці-красуні. Ана й Міліца уникали спілкування із журналістами й чемно просили не сунути носа в їхні стосунки.

Саме Blic уперше повідав читачам про багаторічну партнерку прем’єрки. Ана Брнабич познайомилася із чарівною білявкою дев’ять років тому в одному з клубів для представників нетрадиційної орієнтації в центрі Белграда. Міліца Джурджич працює лікарем у Центрі радіології й магнітного резонансу.

Сама Брнабич не коментує народження дитини, а тим паче не ділиться планами на майбутнє. Тільки на своїй сторінці у Твіттері вона написала, що змушена скасувати запланований раніше візит до Брюсселя. Що для користувачів Інтернету стало непрямим доказом події. Їй пишуть привітання, але вона на них поки що не відповідає.

Напевно, її теж дуже непокоїть подальша доля Ігоря та своїх відносин з Міліцею. Адже в православній Сербії одностатеві шлюби категорично заборонені, а серби негативно ставляться до сексуальних меншин. Молодь щораз намагається розігнати паради представників Лгбт-спільноти, які проводять у Белграді. До того ж законодавство Сербії забороняє одностатевим родинам усиновляти дітей. У багатьох сербів так і крутиться на язиці питання: «Хто ви, пані прем’єрка, — тато чи мама?» Але головне — чи буде Брнабич узаконювати свої батьківські права, а, якщо так, то в який спосіб? В обхід закону?