В області відбувся перший у цьому році єдиний стрілецький день для підрозділів територіальної оборони. Влаштували його на військовому полігоні, розташованому в селищі Вакуленці, що на околиці Полтави.

Сюди з’їхалися резервісти з п’яти довколишніх районів — Диканського, Машівського, Карлівського, Решетилівського, Новосанжарського, а також з обласного центру. Загалом майже 300 чоловіків різного віку відпрацьовували вправи зі стрільби з автомата Калашникова лежачи. Їм належало вразити три мішені, які були на різній відстані від стрільця.

За словами фахівців обласного військового комісаріату, майже всі їхні підопічні виконували поставлені завдання сумлінно й відповідально. Адже добре усвідомлювали, що сьогодні, за умов військової агресії з боку Росії, готуватися треба не лише до умовного бою з терористами і загарбниками... Тим паче, що більшість згаданих чоловіків мирних професій почували себе на вогневому рубежі досить упевнено. Адже такий стрілецький вишкіл у складі підрозділів територіальної оборони вони проходять двічі-тричі на рік.

Цього дня на полігоні поруч із резервістами тренувалися також представники юнацьких військово-спортивних клубів. Під час свого вишколу зі зброєю в руках особливу увагу вони приділяли відпрацюванню злагодженості дій у групах.