На знімку: щасливі новосели.

Якщо точніше — 48 квартир отримали у Ніжині службовці спеціального авіаційного загону Державної служби України з надзвичайних ситуацій, який відсвяткував своє 20-ліття.

Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін під час урочистостей зазначив: «Торік за підтримки уряду, МВС та Верховної Ради наша служба одержала 19,4 млн грн для придбання, будівництва і реконструкції житла для бійців загону. Нині реконструйовано 4029 м2, що дало змогу зробити 8 однокімнатних, 28 двокімнатних та 12 трикімнатних квартир. Сьогодні 48 родин отримали житло, і це наша з вами спільна перемога, адже це — підвищення соціальних стандартів... На цей рік передбачені кошти на реконструкцію ще однієї казарми під житло. Це не просто нове житло, а нові сподівання на добробут і стабільність».

Командир авіаційного загону Іван Коробка так бачить перспективи свого підрозділу ДСНС: «На сьогодні у нас на озброєнні є 16 одиниць авіаційної техніки. До кінця року планується, що буде 19: додадуться два гелікоптери Super Puma та один пожежний літак. Наш авіаційний загін є надпотужним підрозділом і він постійно нарощує свою важливість. Найскладніше для нас — це пожежогасіння в гірських місцевостях Європи, Ізраїлю, Туреччини, також боротьба з вогнем на українських складах боєприпасів. Та головне завдання — рятувати життя людей. Найбільше запам’яталась ситуація з 8-річною дівчинкою, яку було транспортовано з Маріуполя до столичного Інституту серця. Або ж коли рятували життя дівчат, котрі три доби на надувному матраці перебували в водах Чорного моря і їх не могли знайти. Наші рятівники тоді виконали свій обов’язок і людей врятували. Такі події залишають упевненість — все, що ми робимо, не є даремним».

Нині ніжинський авіаційний загін дає роботу майже тисячі працівників.

Василь ЧЕПУРНИЙ.

Фото Марини ВОЛИНЕЦЬ.