Прикордонники Луганського загону, які виконують завдання в районі проведення Операції об’єднаних сил, склали присягу на вірність народові України. Цього разу підрозділи поповнили 14 бійців, які охоронятимуть державні рубежі.

Урочистості розпочалися на плацу загону. На заходах були присутні керівництво райдержадміністрації міста Старобільська, викладачі та студенти Луганського національного університету ім. Т. Шевченка, громадськість. Учасники події схилили голови перед героями-прикордонниками, які до останнього подиху залишилися вірними військовому обов’язку і віддали найдорожче — своє життя за Батьківщину.

З самого початку конфлікту на Донбасі Луганський прикордонний загін опинився в центрі подій. 2 червня 2014 року під шаленим тиском та обстрілами російських найманців бійці виявили мужність та витримку і лише після трьох днів оборони все-таки змушені були передислокуватися. Сьогодні загін розташовано у Старобільську, він продовжує охороняти ділянку україно-російського кордону, що проходить територією області.

Павло ВОРОНЦОВ.

До РЕЧІ

Для прикордонників Луганщини організували тренінг з тактичної медицини. Навчання проводили сапери-парамедики, які з 2014 року перебувають у зоні бойових дій. На базі одного із підрозділів Луганського прикордонного загону фельдшерів підрозділів навчали правилам надання домедичної та самодопомоги при отриманні поранень. Зокрема, способам зупинки кровотечі на різних частинах тіла при різноманітних пошкодженнях. Адже, за словами інструкторів, майже половина загиблих в ході бойових дій вмирають саме від крововтрати після поранення.