З 2021-го громадяни США, Канади, Австралії, України, а також решти держав, які мають безвіз з Європейським Cоюзом, повинні будуть проходити попередню реєстрацію, якщо мають намір відвідати ЄС за умовами безвізового режиму.
 

Як повідомила Державна міграційна служба України, ЄС нарешті впроваджує глобальну електронну систему безпеки. За новими правилами, кожен, хто планує відвідувати ЄС, повинен раз на три роки пройти онлайн-реєстрацію у системі ETIAS. Вона буде платна, строк її дії становитиме три роки (незалежно від кількості подорожей), а вартість — лише сім євро. Для осіб, молодших за 18 років, реєстрація буде безплатна. Очікується, що ця процедура не буде складніша за онлайн-реєстрацію на авіарейс.

Головною перевагою нововведення є те, що особа заздалегідь дізнається про можливі ускладнення із в’їздом до ЄС, наприклад, через порушення в минулому європейських міграційних правил. Відповідно, відмов безпосередньо на кордоні стане менше. А отже, безвізові подорожі до ЄС стануть прогнозованішими.

Державна міграційна служба України також нагадує, що нові правила набудуть чинності 2021 року. Доти режим поїздок до ЄС залишатиметься незмінним.

Фото: obozrevatel.com