Інклюзивно-ресурсний центр Ужгородської міської ради відзначає першу річницю. З цієї нагоди в закладі, який займається дітьми з особливими потребами, відбулися урочистості (на знімку). На свято завітали вихованці разом із батьками.

Міський голова Богдан Андріїв також приїхав з вітаннями: «Цей інклюзивно-ресурсний центр — найкращий у нашій області. Важливо, що діти тут можуть спілкуватися з однолітками, з ними працюють кваліфіковані педагоги, є все обладнання, необхідне для розвитку. Нашою метою було створити умови, щоб вихованці могли відчувати себе повноцінними членами суспільства».

Начальник міськуправління освіти Наталія Мухомедьянова передала малечі нові іграшки. З дітками працював аніматор, провели й арт-терапію для батьків, тут можна було зробити світлини у спеціальній фотозоні, поласувати солодощами.

За словами керівника центру Ірини Кремінської, завдання ІРЦ — забезпечити супровід дитини від 2 до 18 років, даючи їй змогу навчатися, розвиватися, отримувати доступ до дошкільної та середньої освіти.

Нині заняття проводять шестеро працівників: учитель-дефектолог, реабілітолог, логопед, два психологи. Від нового року центр відвідують 44 дитини з особливими освітніми потребами, яким надають психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги. Проводять у закладі і семінари-практикуми для педагогів та батьків, повідомляють у міськраді.

Василь НИТКА.

Фото прес-служби міськради.

Ужгород.