Новий Новопсковський ЦНАП.

Сільські голови Міловського району ознайомилися з позитивним досвідом і досягненнями утвореної у 2015 році Новопсковської об’єднаної територіальної громади.

У Міловському районі, що межує з Російською Федерацією, уповільнений процес децентралізації, і на сьогодні тут не створено жодної ОТГ. Отож Центр розвитку місцевого самоврядування організував у Новопсковській ОТГ робочі зустрічі із представниками органів місцевого самоврядування Міловського та Старобільського районів.

Насамперед гостям показали об’єкти, які було вдосконалено за рахунок коштів субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ та додаткових надходжень до бюджету. Відремонтовані в селі Осинівка ЗОШ І—ІІ ступенів, клуб, ясла-садок «Ромашка», а також відкритий Новопсковський ЦНАП справили на представників громад Міловського та Старобільського районів велике враження. Зокрема, посланці органів місцевого самоврядування, громадськості сіл Лиман та Курячівка Старобільського району, де досі вирішується питання щодо приєднання громад цих сіл до утворених в Старобільському районі ОТГ, були налаштовані більш рішуче. Учасники зустрічей дійшли згоди щодо необхідності ініціювання громадських обговорень з жителями громад із питання приєднання, зокрема, Лиманської громади до Чмирівської ОТГ, Курячівської — до Підгорівської або Калмиківської ОТГ. Рішучіші були й міловчани.

За результатами обговорень буде спрямовано відповідні пропозиції до облдержадміністрації щодо внесення змін до Перспективного плану формування територій громад Луганської області.

Луганська область.

Фото: slb.org.ua