Стали відомі обсяги субвенції з державної казни місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2019 році.

«Торік шість закарпатських ОТГ отримали загалом 15 мільйонів гривень (а це дуже мало). А нинішнього року цю суму зменшили ще на кілька сотень тисяч, — цитує голову обласної державної адміністрації Геннадія Москаля його прес-служба. — Так, Іршавська ОТГ отримає на формування інфраструктури лише 613 тисяч 500 гривень. За ці гроші нереально зробити жоден більш-менш серйозний проект. Згадуючи зусилля очільника об’єднаної громади Степана Бобика на створення Іршавської ОТГ, хочу тепер спитати його: «Степане, воно того вартувало?». Які були обіцянки і що з них справдилося? До речі, виділена для Іршавської ОТГ субвенція, виявляється, не така вже й мала. В інших областях, де створили десятки ОТГ, багато громад отримали на формування інфраструктури по 300 чи 350 тисяч гривень.

Цей приклад вельми промовистий і на руку Г. Москалю, котрий був минулими роками і, схоже, залишається дотепер не лише критиком, а й противником нарощування числа ОТГ в області. Чи не тому на Закарпатті їх лише... шість — у п’яти із тринадцяти районів області.

Ужгород.