У центрі уваги грецьких ЗМІ цього тижня були не політичні події, а зведення метеорологів. Потужний циклон «Океаніс», що накрив материкову частину Греції і більшість островів, спричинив безліч проблем для людей.

Після лютневого тепла, що трималося майже весь попередній тиждень, на їхні голови обрушилися ураганні вітри зі зливами, а в гірських районах — і зі снігом. На всіх дорогах країни почали виникати затори, деякі села постраждали від повеней, а людям доводилося по кілька годин сидіти в темряві й холоді (більшість будинків у Греції опалюється кондиціонерами й калориферами) через ушкодження ліній електропередач.

У понеділок у північній частині Греції й на острові Крит у десятках шкіл через падіння температури нижче нульової позначки й сильний вітер було скасовано заняття. На морі вирував 10-бальний, за шкалою Бофорта, шторм. Тому жоден пором не зміг вийти з портів у Пиреї, Лавріо, Рафіні та інших островів Егейського моря. По суті, на кілька діб всі острови опинилися в цілковитій ізоляції.

У понеділок за 24 години до служби порятунку Греції надійшло понад 300 дзвінків із проханням про негайну допомогу. Півострів Афон, де розташовані найвідоміші монастирі, також виявився у сніжній блокаді, бо у влади Афонської республіки не було достатньо снігоприбиральної техніки для розчищення доріг.

«Нагулявшись» удосталь північчю країни, «Океаніс» до вівторка не тільки змістився на південь, а й помітно ослабнув. В Афінах денна температура підвищилася до весняних 14 градусів, а синоптики запевнили, що вночі вона буде десь 7 градусів.

Усі ЗМІ зазначають, що «Океаніс» не забрав людських жертв на відміну від інших ураганів, але завдав значних матеріальних збитків, що їх підраховує місцева влада.