Народний депутат Оксана Білозір (Блок Петра Порошенка) поінформувала про створення в парламенті нового міжфракційного об’єднання «Жіноча ініціатива «Жінки за сімейні цінності».

Всеукраїнська рада церков звернулася до Президента, Прем’єр-міністра та Верховної Ради для того, щоб визнати 2019-й роком сім’ї, нагадала вона. Фактично, пропонувалося сфокусувати пріоритети державної політики на проблемах, пов’язаних із материнством, батьківством, дитинством, зміцненням міцної, здорової сім’ї. Міжфракційне об’єднання створено завдяки старанням представників громадського руху «Жіноча ініціатива за сімейні цінності», каже народний депутат. За її словами, ініціатива діє вже понад рік у кожному обласному центрі та має позитивні результати, великий відгук і прагнення до співпраці.

Голова правління громадської організації «Платформа громадських ініціатив» Наталя Федорук зауважила, що рух жінок за сімейні цінності має три напрями роботи. Передусім це увага до власної родини та родин близьких людей. Вона передбачає обмін традиціями та враженнями, створення спільних емоцій, увагу до молодшого та старшого поколінь. Саме на цьому етапі кожна жінка може долучитися до руху. Другий напрям діяльності — співпраця з бізнес-середовищем. В її рамках стимулюватиметься створення сімейного продукту — сімейні квитки в театр, абонементи в спортивний зал, запровадження сімейного рахунку в банку, сімейні відпочинки тощо. Третій етап — робота з державою. Створення міжфракційного об’єднання в парламенті якраз є свідченням того, що держава розуміє перспективи збереження сімейних цінностей, вважає Н. Федорук. Від законотворців, за її словами, сподіваються запровадження пільгової підтримки сімейного бізнесу, на підтримку професійних династій, на створення програм сімейного будівництва та підтримку сімейних культурних спортивних та просвітніх заходів.