За добу (на ранок 27.02) російські найманці 11 разів відкривали вогонь по наших військових. При цьому дев’ять разів застосовувалося озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. За даними прес-центру штабу ООС, також бойовики вели вогонь із бойових машин піхоти, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» ворог гатив з мінометів калібру 120 мм, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів поблизу Верхньоторецького й Лебединського.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» окупанти били з мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також з озброєння бойових машин піхоти та стрілецької зброї у районі Новолуганського, Попасної, хутора Вільний, Малинового, Лобачевого, Кримського.

«Внаслідок обстрілів троє військовослужбовців були поранені. Підрозділи, які зазнали вогневого впливу противника, відповідали на ворожий вогонь застосуванням усіх наявних чергових вогневих засобів, не заборонених Мінськими домовленостями. За даними розвідки, було поранено дев’ятьох окупантів. Крім того, знищено одну одиницю військової техніки противника», — йдеться в повідомленні штабу.

Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — околиці Донецька): «Бойові дії у нашому секторі тривають цілодобово. Зранку орки обстріляли опорник з ручних протитанкових гранатометів. Принаймні три міни прилетіло. Щоб убезпечити своє життя, командир дав дозвіл відповісти на цю вогневу провокацію. Ось такі у нас будні. Останнім часом бойовики частенько стріляють з важкої зброї. Обстріл ведуть з Ясинуватої. Там вони розмістили свої позиції у житлових районах. Адже добре знають, що ми не відповідатимемо, щоб не влучити в мирних мешканців».