У московському «Лефортово», де незаконно утримують українських моряків, капітану рейдового буксира «Яни Капу» Олегу Мельничуку (на знімку) слідчі ФСБ влаштували додатковий допит.

Як повідомив представник команди адвокатів Едем Семедляєв, Олег назвав своє прізвище, ім’я, посаду та військове звання, наголосивши, що відповідно до Женевських угод є військовополоненим. Давати будь-які свідчення «слідству» старшина першої статті Мельничук відмовився.

Едем Семедляєв зазначив, що капітан буксира гідно тримається і підтримує членів своєї команди.

Це підтвердила й мати Олега — Лариса Мельничук, яка мешкає у місті Сміла. Вона розповіла, що український консул передав синові 40 листів з Батьківщини і з-за кордону. «Ці листи дуже підтримують хлопців, — ділиться жінка. — Я також часто пишу Олегові. Два тижні тому направила у Москву клопотання про надання дозволу на особисте побачення із сином».

Лариса Мельничук працює вихователем у дитячому садку. Свою скромну зарплату і кошти, які інколи передають небайдужі люди, відсилає московським волонтерам. Вони купують і передають Олегу та його побратимам харчі, необхідні побутові речі.

Мати мужнього командира буксира погодилася, щоб наша газета опублікувала номер її банківської картки. Для тих читачів, які мають бажання допомогти нескореним українським морякам: ПриватБанк, 5168742702873799, отримувач Мельничук Лариса Анатоліївна.

Лідія ЛІСОВА.

Фото з відкритих джерел.

Черкаська область.