На знімку: під час обшуків у приміщеннях охоронних компаній «Служба безпеки Стелс» виявлено зброю та гроші.

СБУ спільно з ГУ ДФС у місті Києві та Прокуратурою міста Києва у межах наявного кримінального провадження провела санкціоновані обшуки у групи охоронних компаній «Служба безпеки Стелс». Як повідомляє прес-служба відомства, співзасновником цих компаній є один із священнослужителів УПЦ Московського патріархату.

«Правоохоронці попередньо встановили, що внаслідок незаконної діяльності вказаних суб’єктів господарювання до державного бюджету, оминаючи систему оподаткування, не надійшло понад дев’ять мільйонів гривень податків, що завдало значних збитків економічному потенціалу нашої країни, — йдеться у повідомленні. — За результатами проведених процесуальних дій правоохоронці отримали документальні матеріали, які свідчать про вчинення фігурантами провадження злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України («Ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах»)».

У СБУ також повідомили, що під час обшуків у приміщеннях компаній було виявлено літературу антиукраїнського змісту, що закликає до міжрелігійної ворожнечі, великі суми готівкою, вогнепальну зброю та велику кількість набоїв.

Також у прес-центрі СБУ зазначають: «встановлено зв’язок вказаного священнослужителя УПЦ МП з російськими парамілітарними структурами».

Триває досудове слідство.

Світлана ЧОРНА.

Фото з сайту СБУ.