За добу (станом на ранок 28.02) російські найманці 11 разів порушили режим припинення вогню, зокрема шість разів, застосувавши озброєння, заборонене Мінськими угодами, і витративши 44 снаряди та міни калібрів 122 мм, 120 мм і 82 мм. Також бойовики гатили з протитанкових ракетних комплексів, гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької та снайперської зброї.

За даними прес-центру штабу ООС, у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» окупанти стріляли з мінометів калібру 120 мм, з гранатометів різних систем і стрілецької зброї поблизу Водяного, Чермалика, Гнутового.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог лупив з артилерійських систем калібру 122 мм, протитанкових ракетних комплексів і мінометів калібру 82 мм, з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї біля населених пунктів Новолуганське, Станиця Луганська, Кримське.

«У результаті обстрілів одного військовослужбовця було поранено. На кожен ворожий обстріл підрозділи Об’єднаних сил відповідали вогнем чергових вогневих засобів. За даними розвідки, двох окупантів було ліквідовано, п’ятьох поранено та знищено одну одиницю військової техніки противника», йдеться в повідомленні штабу.