Цим знімком дуже дорожать і пишаються в родині Неверковців із Рівного. Адже це підтвердження успіху члена сім’ї, студентки Одеського університету імені Ушинського Анастасії Неверковець, яка зображена на цій світлині і є її автором. Два роки тому ця робота на міжнародному конкурсі національного фото у Південній Кореї посіла друге місце.

Знімок не лише передає вроду української дівчини, а й демонструє Тунель кохання між селищем Клевань та селом Оржів Рівненського району — найромантичніше місце в Україні, куди приїздять закохані та наречені з усього світу. Вабить їх сюди не лише дивовижний вигляд тунелю, який утворила природа, а й романтична атмосфера.

Місцеві мешканці розповідають різні легенди про Тунель кохання, який розміщений на чотирикілометровому відрізку залізничної колії. Але не забувають при цьому поділитись і прозаїчними версіями його появи. Серед них, зокрема, така: залізничну колію обсадили густою лінією дерев для захисту переміщення потягів від допитливих очей під час воєнних дій; рухаючись по ній, потяг збивав гілки, відтак утворився щільний коридор точної арочної форми.

Віднедавна Тунель кохання — одна з туристичних принад Рівненщини. Його облюбували не лише туристи, охочі до фотосесій, а й кінематографісти: японський режисер Акійоші Імазакі у 2014-му зняв романтичну драму «Клевань: Тунель кохання», прем’єра якої відбулася 23 листопада того ж року на Ханойському міжнародному кінофестивалі. До речі, у травні 2017-го в Китаї поблизу міста Хефей було відкрито місцевий аналог рівненського Тунелю кохання.

Рівне.

Фото Анастасії НЕВЕРКОВЕЦЬ.