Парк Івано-Франківського КП «Електроавтотранс» поповнився двома тролейбусами шведської фірми Volvo. Як стверджують фахівці, техніка в доброму стані, хоч і не нова. Новачки пристосовані для маломобільних груп пасажирів, мають певний запас автономного ходу. Тобто можуть проїхати певну відстань без підключення до електромережі.

Тролейбуси купили в Австрії. Якщо добре покажуть себе в експлуатації в умовах Івано-Франківська — місто до кінця року придбає ще 14 таких. Директор «Електроавтотрансу» Віталій Голутяк розповідає, що давно назріло питання оновлення тролейбусного парку.

Торік підприємство також домовилося із білоруським холдингом «Белкоммунмаш» про постачання 29 нових тролейбусів за угодою з Європейським банком реконструкції та розвитку. Їх складатимуть у Луцьку, чверть комплектуючих — вітчизняні, зокрема, двигуни. Нова техніка буде обладнана кондиціонерами та відеокамерами.

Також у місті оновлюють мережу електротранспорту. Передбачено будівництво тролейбусної лінії, теж у рамках угоди з ЄБРР.

«Зручні, доступні та недорогі тролейбуси й автобуси — це не розкіш, а необхідність», — підсумував міський голова Руслан Марцінків.

Івано-Франківська область.