В. Домбровскіс під час відвідання порту в Бердянську.

У рамках візиту до України віце-президент Єврокомісії з питань євро та соціального діалогу, фінансової стабільності, фінансових послуг та Союзу ринків капіталу Валдіс Домбровскіс учора відвідав Бердянськ. Разом із міським головою Володимиром Чепурним сторони оцінювали ситуацію в регіоні та визначали найбільш затребувані напрями співпраці.

Нагадаємо, мета поїздки віце-президента Єврокомісії — аналіз становища в Приазов’ї для започаткування програми цілеспрямованої підтримки після нападу на українські кораблі в Азовському морі, захоплення моряків та випадків блокування мирних торгових суден інших країн російським флотом у Керченській протоці.

Напередодні під час зустрічі з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом у Києві віце-президент Єврокомісії заявив, що ЄС готовий запропонувати пакет проектів розвитку регіону Приазов’я і намагатиметься якомога швидше їх реалізувати.

Окрім того, в четвер у Києві відбулися перемовини В. Домбровскіса з Президентом України Петром Порошенком. Сторони обговорили необхідність посилення тиску на Кремль, зокрема, для повного виконання російською стороною Мінських угод, зупинення повзучої анексії Азовського моря, звільнення усіх українських військовополонених, повернення окупованих територій, інформує прес-служба глави нашої держави. Темою бесіди також був стан реалізації Меморандуму про взаєморозуміння і Кредитної угоди між Україною та Європейським Союзом щодо Четвертої програми макрофінансової допомоги нашій державі в обсязі 1 млрд євро.

Президент нагородив Валдіса Домбровскіса орденом князя Ярослава Мудрого ІІ ступеня «за значний особистий внесок у розвиток співробітництва між Україною та Європейським Союзом, вагомі заслуги у відстоюванні державного суверенітету й територіальної цілісності, підтримку реалізації реформ та євроінтеграційного курсу України».

Фото зі сторінки у Твіттері В. ДОМБРОВСКІСА.