На Луганщині готуються до вступної кампанії-2019 й особливу увагу приділяють мешканцям не підконтрольної Україні частини області і територій уздовж лінії розмежування. Зокрема, з 11 березня запрацює регіональна «гаряча лінія» з питань освіти для усіх мешканців краю, які проживають по обидва боки лінії розмежування. Для зв’язку з мешканцями непідконтрольних територій номер доступний у месенджерах Viber/Telegram/WhatsApp. Офіс розташований в обласному Інституті післядипломної педагогічної освіти.

До речі, торік «гаряча лінія» Фонду «Відкрита політика» прийняла 13 290 дзвінків, з них 1 872 надійшли з непідконтрольних територій: 1 417 — з Донбасу, 455 — з Криму.

Цьогорічна вступна кампанія, по суті, вже розпочалася. Інформаційно-роз’яснювальні матеріали розміщено на КПВВ Луганської та Донецької областей. За сприяння Міносвіти України та підтримки USAID розроблено анімаційний ролик «Спрощена процедура вступу-2019 для абітурієнтів з НПУТ, лінії розмежування», постери, листівки й банер «Вступна кампанія-2019 для абітурієнтів зі сходу України» тощо.

Фото: openpolicy.org.ua.