Дружина Президента України Марина Порошенко з робочим візитом побувала на Прикарпатті. Разом із міністром культури Євгеном Нищуком та народним депутатом Андрієм Іванчуком вони відвідали Коломийський район. Супроводжували делегацію голова Івано-Франківської облдержадміністрації Олег Гончарук із дружиною Людмилою.

Завдяки Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта — рівень свідомості нації» підхід до навчання дітей із особливими потребами істотно змінився. Тепер вони можуть навчатися в загальноосвітніх школах нарівні з однолітками. Для адаптації до робочого режиму створено ресурсні кімнати. Одну з таких перша леді відвідала в Коломиї. Директор Інклюзивно-ресурсного центру Людмила Михайлова зауважила, що вихованцям із особливими потребами важко висидіти урок, у них часто змінюється настрій. Педагоги мають змогу відвести такого учня до ресурсної кімнати на релаксацію. Для доступу до освітніх послуг дітей із віддалених районів Коломия відтепер має мобільний ІРЦ, який презентували під час офіційного візиту дружини Президента.

У Коломийській спеціалізованій школі № 5 гості ознайомилися з роботою медіатеки, фонд якої — 18 тисяч книжок, посібників, комп’ютерних презентацій тощо. Тут учні мають доступ до Інтернету, нових технологій.

Насамкінець поважні гості побували на відкритті IV Всеукраїнського фестивалю народної хореографії «Покутські витоки». Серед 40 номерів були запальні коломийки, гуцульські, бойківські, лемківські, буковинські, молдовські, угорські та словацькі танці, сучасні постановки. Натхненник «Покутських витоків» Мирослава Воротняк подякувала засновникам фестивалю — Міністерству культури України, Навчально-методичному центру культури і туризму Прикарпаття, Коломийській міськраді та працівникам Палацу культури.

На знімку: Міністр культури Євген Нищук із покутянками.

 

Івано-Франківська область.

Фото з сайту Міністерства культури України.