Розширити лісові насадження на площі 1110 га планують нинішнього року працівники Вінницького облуправління лісового і мисливського господарства.

Саджанці та сіянці покладуть у ґрунт, підготовлений з осені. Тепер накопичують вологу. Роблять це за допомогою спеціальних пристроїв. Як стверджують фахівці, така технологія сприяє високій приживлюваності та посиленню енергії росту садивного матеріалу. Вирощують його у теплично-парникових господарствах обласного управління. Загалом заготовлено понад десять мільйонів одиниць сіянців та саджанців. За словами керівника відділу лісового господарства, лісорозведення та лісовідведення Ігоря Мельника, усі хазяйства повністю забезпечені власним посівним та садивним матеріалом.

— Маємо також якісний матеріал для реалізації, — зазначає він. — Йдеться про такі дерева, як сосна звичайна, ялина, груша, дуб червоний та деякі інші види.

На нових лісових ділянках домінуватиме традиційний для Вінниччини дуб звичайний. Він займе 85 відсотків від планованих 1110 га. Висаджуватимуть також горіх чорний, модрину європейську, дугласію, береку лікарську.

21 березня у державі розпочнеться щорічна акція «Майбутнє лісу у твоїх руках». Під час її проведення на Вінниччині понад чотири тисячі лісівників та членів учнівських лісництв, представники низки інших організацій, студенти зроблять свій внесок в озеленення рідного краю. Того дня у світі відзначатимуть Міжнародний день лісів.

Вінниця.

Фото: gslis.com.ua.