За добу (на ранок 5.03) російські найманці 9 разів відкривали вогонь по наших військових, застосувавши при цьому важке озброєння. За даними прес-центру штабу ООС, противник вів вогонь із танків, артилерійських систем та мінометів, витративши 108 снарядів і мін калібрів 125 мм, 122 мм, 120 мм та 82 мм. Також бойовики гатили з протитанкових ракетних комплексів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» позиції наших військ було обстріляно з танків, артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та протитанкових ракетних комплексів поблизу Лебединського, Водяного, Широкиного, Пісків.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» окупанти гатили з мінометів калібру 120 мм, артилерійських систем калібру 122 мм поблизу Зайцевого, Новотошківського, Кримського, Станиці Луганської.

«Внаслідок обстрілів один військовослужбовець загинув. Бійці ЗСУ відповіли на ворожий вогонь застосуванням усіх чергових вогневих засобів. За даними розвідки, чотирьох окупантів знищено та одного поранено. За уточненими даними, російсько-окупаційні війська здійснили мінометні обстріли населених пунктів Зайцеве та Новолуганське. Частково пошкоджено житловий будинок та господарські споруди», — йдеться в повідомленні штабу.