Народний депутат Валерій Карпунцов.

«Приємно вражений Хмельниччиною. Це прекрасний край із героїчною історією, населений працелюбними, талановитими та інтелектуальними людьми, патріотами своєї малої батьківщини». Такі враження у народного депутата Валерія Карпунцова (БПП) виникли після поїздки на Хмельниччину. «Радий, що мої зустрічі з молоддю залишаються традиційними. Молодь дала поштовх Революції Гідності, першою сказала своє вирішальне слово тоді, коли країна мусила захищати свій європейський вибір, і саме молодь рухала й рухає світ уперед», — написав він у Фейсбуці.

Перебуваючи на Хмельниччині, Валерій Карпунцов узяв участь у науково-практичній конференції і прочитав лекцію курсантам Державної прикордонної академії імені Богдана Хмельницького. Депутат також зустрівся з журналістами громадсько-політичної газети «Подільські Вісті» та 33 каналу.

«Проводжу паралелі періоду 1917—1921 років і з сьогоденням: говоримо про помилки тих років, що завадили Україні залишитись незалежною, адже ворог, який зазіхнув на нашу свободу і тоді, і тепер — був один і той самий: тоді більшовизм, а тепер — «путінізм». Говоримо про Крути, адже як і тоді, нині Україна у вогні та сльозах втрачає найкращих синів свого народу, захищаючи свою землю від того ж ворога. Говоримо про сусіда-агресора, який ніколи не міг змиритися з існуванням незалежної України, з існуванням самодостатньої нації з прекрасною історією, мовою, церквою. У часи Української революції 1917—1921 років українці відродили державність, але зовнішня агресія, відсутність єдності, відсутність сильної армії та відсутність міжнародної підтримки не дали можливості зберегти цю державу. Сьогодні незалежність України — головна перепона для російського імперіалізму й запорука вільного розвитку держав і народів Європи. Але нині у нас є цей шанс. Ми на правильному шляху: нам лише потрібно єднатись, оскільки ворог, в першу чергу, боїться нашої єдності, так як боїться солідарності міжнародної спільноти з Україною», — написав В. Карпунцов.

Вл. інф.

Фото зі сторінки Валерія Карпунцова у Фейсбуці.