Повний цикл наукових досліджень молекул майбутніх препаратів для лікування раку здійснюватимуть науковці спільного україно-корейського науково-дослідного медичного Центру біотехнологій, створеного у Вінниці.

Установа працюватиме на базі місцевого національного медуніверситету імені Пирогова. Участь у проекті беруть також Подільський центр онкології та корейська біотехнологічна компанія «WellMarkerBioCo». За інформацією координатора проекту Віктора Шафранського, роботу нової структури планують розпочати через півроку.

Ректор Вінницького національного медуніверситету імені Пирогова Герой України Василь Мороз наголосив, що співпраця з південнокорейською компанією сприятиме підвищенню рівня наукових досліджень.

Підписання документів про створення центру і співпрацю партнерів відбулося у Вінницькому національному медуніверситеті. Участь у церемонії взяли посол Республіки Корея в Україні Лі Янг Гу, консул Со Кванг Хьон, президент компанії «WellMarkerBioCo» Дон Хун Чжин, керівники Вінниці та області.

— Ваша держава має шанс стати медичним хабом для Європи та країн Близького Сходу, — зазначив корейський дипломат Лі Янг Гу. — Створення нового центру — один із кроків до досягнення такої мети саме за рахунок розвитку біотехнологій.

— Усі ініціативи і проекти, що розпочинаються у Вінниці, приречені на успіх, — запевнив голова Вінницької ОДА Валерій Коровій і подякував партнерам з Кореї за вияв уваги і високої довіри до регіону.