Гості та мешканці Києва зможуть вільно користуватися швидкісним Інтернетом у парках і на вулицях столиці, незалежно від операторів чи стану рахунку. Про це повідомляє КМДА на офіційному сайті.

«Концепція проекту передбачає побудову інтегрованої мережі для надання мультисервісних послуг шляхом розміщення точок доступу (Wi-Fi) на об’єктах комунальної власності столичної громади — нежитлових будинках, інженерних та інших спорудах», — ідеться в повідомленні з посиланням на департамент економіки та інвестицій.

Відповідно до розпорядження КМДА, згодом розпочнеться проведення конкурсів із залучення інвесторів до реалізації проекту. Оголошення для потенційних вкладників буде опубліковано на офіційному порталі Києва (www.kyivcity.gov.ua) та з’явиться на сторінках друкованого видання «Хрещатик Київ». Замовником будівництва визначили комунальне підприємство «Київтелесервіс».

У прогнозі результатів департамент економіки та інвестицій зазначає, що реалізація нового проекту дасть змогу жителям і гостям Києва отримати вільний доступ до мережі Інтернет, а також сприятиме формуванню іміджу столиці як сучасного міста з комфортними умовами проживання.

Нагадаємо, що раніше в рамках ініціативи Kyiv Smart City 11 туристичних місць столиці вже обладнали безплатною мережею Wi-Fi з точною доступу «Kyiv Smart City». Нині вільно користуватися Інтернетом можна на Андріївському узвозі, Контрактовій, Михайлівській, Софійській і Поштовій площах, Майдані Незалежності, у парку Шевченка. Радує киян і гостей столиці Wi-Fi також на Золотих Воротах, Палаці спорту, Палаці «Україна» та НСК «Олімпійському».