Сьогодні на лондонському стадіоні «Стемфорд Брідж» о 22:00 розпочнеться матч 1/16 Ліги Європи, який викликає величезний інтерес у мільйонів уболівальників у нашій країні. Знаменитий англійський клуб «Челсі» приймає єдиного нині представника України в єврокубках — київське «Динамо».

На жаль, не всі головні сили «біло-синіх» зможуть взяти участь у цьому поєдинку. Один із основних виконавців киян — словенський хавбек Беньямін Вербич — пропускає зустріч через дискваліфікацію.

А ще ми не побачимо в динамівських лавах форварда Франа Соля, котрий, на жаль, серйозно травмувався в матчі проти «Десни». Його мали прооперувати в Барселоні. Це особливо прикро, адже іспанець нарешті налаштував «приціл» і почав забивати.

Попри таку досить непросту ситуацію наставник киян Олександр Хацкевич сказав: «Фаворити існують лише на папері, а у футбол грають живі люди. До початку зустрічі шанси на успіх у суперників завжди 50 на 50».

Звичайно, від першого матчу залежить багато що. Але за тиждень відбудеться друга дія протистояння. Повідомляється, що всі квитки на повторну зустріч у Києві на НСК «Олімпійський» (вміщує 70 тисяч глядачів) уже продано.

Але то буде потім, а сьогодні ми триматимемо кулаки за «Динамо»...

***

Комітет арбітрів УЄФА на лондонський матч призначив суддівську бригаду зі Словенії.

Рефері — 39-річний Славко Вінчич. Має категорію ФІФА з 2010 року. За цей час одного разу перетинався з «Динамо», і спогади від тієї зустрічі у «біло-синіх» не найприємніші: у першому матчі 1/16 фіналу Ліги Європи (19 лютого 2015 року) наша команда поступилася на виїзді французькому «Генгаму» (1:2). Тоді Вінчич вилучив з поля ще в першому таймі динамівців Юнеса Беланду та Андрія Ярмоленка (39-та і 44-та хвилини).

Асистенти рефері — Томаш Кланчник, Андраж Ковачич. Додаткові асистенти — Раде Обренович, Нейц Кайтазович. Четвертий арбітр — Грега Кордеж.

Делегат УЄФА — Данило Філаккіоне (Італія). Спостерігач арбітражу — Шандор Піллер (Угорщина).

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.