Боротьба. Новий-Сад (Сербія). Чемпіонат Європи (U-23).

Андрій Яценко з Київщини виборов «золото» у ваговій категорії 57 кг у змаганнях з вільної боротьби. У фіналі проти росіянина Аміргана Гуважокова, поступаючись протягом поєдинку 4:6 і 6:8, Яценко зумів вирвати перемогу 11:8.

Блискуче виступила на турнірі жіноча збірна України, здобувши сім медалей у десяти вагових категоріях і посівши друге загальнокомандне місце.

Чемпіонкою Європи стала львів’янка Оксана Лівач (до 50 кг), яка в сутичці за «золото» здолала росіянку Надію Соколову (6:4).

Ілона Прокопевнюк з Кривого Рогу виграла «золото» в категорії до 62 кг. У фіналі 21-річна спортсменка перемогла Люсі Манзке з Німеччини.

Була близька до перемоги на чемпіонаті Європи Ангеліна Лисак зі Львова, але у фіналі в категорії до 59 кг українка достроково поступилася Анастасії Нічіте з Молдови.

У фіналі калушанка Христина Береза (до 53 кг) програла німкені Анніке Вендль (1:2).

Ще одне «срібло» для України принесла Аліна Акобо (до 57 кг) з Київщини, яка в фіналі не впоралася з Рамоні Галамбош із Угорщини.

Із «бронзою» в категорії до 68 кг виступ на чемпіонаті Європи завершила Аліна Рудницька-Левицька з Бурштина. У медальній сутичці українка була сильнішою за представницю Білорусі Євгенію Андрейчикову.

Бронзовою призеркою у категорії до 72 кг стала Єлизавета Тіскарьова з Херсона, яка в малому фіналі здолала Бешт Алтуг із Туреччини.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.