Міжнародний турнір з боксу «Uzhhorod challenge 2019», присвячений пам’яті майстра спорту СРСР Андраната Нікогосяна, відбувся в ужгородському спорткомплексі «Юність».

Завершилися змагання «елітними» боями німецьких та українських боксерів, яким передували фінальні двобої денної програми серед юніорів. Крім закарпатців, у змаганнях брали участь команди з Івано-Франківська, Маріуполя, Запоріжжя, Тернополя, Дніпра, а також із Німеччини, Словаччини й Угорщини, повідомляють у прес-службі міськради. Турнір організовано Спілкою вірмен України та Товариством вірменської культури Закарпаття «Арарат» за підтримки ОДА, Ужгородської міськради, Закарпатської ДЮСШ, Ужгородської федерації боксу.

Десять двобоїв категорії «Елітні боксери» провела об’єднана команда України проти команди Німеччини. Розпочали з 69 кг, і вже в першому поєдинку перемогу здобув 19-річний ужгородець Юрій Пойда, який змагався з Філіпом Дзубарою. Міський голова Богдан Андріїв нагородив спортсменів медалями та грамотами. Другий поєдинок завершився нічиєю, у наступних судді визначили кращими спортсменів з Івано-Франківська, Рівного, Дніпра. Ужгород на рингу представили також боксери Георгій Кушнаренко і Володимир Боровський.

Матчева зустріч українців проти команди Німеччини завершилася перевагою наших спортсменів із рахунком 25:15. Переможцям вручили кубки. У перервах між поєдинками представили музичні номери, зокрема від судії сучасного танцю «Бліц».

Василь НИТКА.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.

Ужгород.