Ліга Європи. 1/8 фіналу. Перші матчі. 7 березня.

«Динамо» (Хорватія, Загреб) — «Бенфіка» (Португалія). 1:0. «Айнтрагт» (Німеччина) — «Інтер» (Італія). 0:0. «Ренн» (Франція) — «Арсенал» (Англія). 3:1. «Севілья» (Іспанія) — «Славія» (Чехія). 2:2. «Зеніт» (РФ) — «Вільярреал» (Іспанія). 1:3. «Наполі» (Італія) — «Зальцбург» (Австрія). 3:0. «Валенсія» (Іспанія) — «Краснодар» (РФ). 2:1.

«Челсі» (Англія, Лондон) — «Динамо» (Україна, Київ). 3:0. Голи: Педро Родрігес, 17, Вільям, 65, Гадсон-Одої, 90.

«Челсі»: Аррісабалага, Дзаппакоста, Луїс, Крістенсен, Алонсо, Барклі (Лофтус-Чік, 62), Жоржиньо (Канте, 62), Ковачич, Вілліан (Гадсон-Одої, 78), Жиру, Педро Родрігес. Тренер — Мауріціо Саррі.

«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Бурда, Шабанов, Миколенко, Сидорчук, Шепелєв, Циганков, Шапаренко, Буяльський (Сідклей, 72), Русин (Гармаш, 66). Тренер — Олександр Хацкевич.

Рефері — Славко Вінчич (Хорватія).

Лондон. «Стемфорд Брідж». 40 000 глядачів. 9 градусів.

Три забиті у ворота киян «сухі» м’ячі, зрозуміло, не залишають жодних ілюзій щодо того, хто вийде до чвертьфіналу. Диво до снаги здійснювати командам класу «Барселони», «Манчестер Юнайтед»...

Цього разу в стартовому складі «біло-синіх» вийшов тільки один легіонер — поляк Кендзьора. Решта — свої, з яких семеро — вихованці клубу. П’ятеро — молодші 22 років (Миколенко, Шепелєв, Циганков, Шапаренко, Русин). Щоправда, не всі вони виявилися на висоті. Насамперед ідеться про Циганкова, від якого тепер чекають стабільної якісної гри. Цього разу Віктор, за відсутності Вербича, просто загубився. А іншого поводиря не знайшлося.

Однак для цих ще юних виконавців це був перший досвід зустрічей із суперником такого рівня. Адже в чемпіонаті УПЛ гравцям динамівської оборони не доводиться вирішувати таких завдань, які їм поставили зіркові Педро Родрігес, Жиру, Вілліан за підтримки прекрасних «підношувачів снарядів».

Тому не критикуватимемо футболістів «Динамо». Цей суперник їм поки що не до снаги. Як кажуть, не по Савці свитка. Але це не означає, що треба виходити на повторний поєдинок у четвер приреченими на неуспіх. Буде заповнений НСК «Олімпійський» і зовсім інша атмосфера. А там, як то кажуть, поживемо — побачимо...

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.