Відучора в «Ощадбанку» почали видачу субсидій грішми. У прес-службі фінустанови уточнили, що кошти видають тим, кому субсидії було призначено до 31 грудня 2018 року.

«Субсидіанти, які не є пенсіонерами, 12 числа кожного місяця можуть отримати субсидію у грошовій формі у відділеннях «Ощадбанку». Для отримання потрібні лише паспорт та ідентифікаційний код. Якщо субсидіант, який не є пенсіонером, не має поточного рахунку в «Ощадбанку», Міністерство соціальної політики надішле адресне повідомлення про суму призначеної субсидії та механізм її виплати через «Ощадбанк», — пояснюють у банку.

Щоб уникнути черг, банк пропонує перед відвідуванням зареєструватися на офіційному сайті або в контакт-центрі за телефоном 0 800 210 800. Це дасть субсидіанту змогу самостійно обрати найближче відділення, час та дату для отримання субсидії без черг, запевнили у фінустанові.

Якщо субсидіант, який не є пенсіонером, вже має поточний рахунок в «Ощадбанку» для виплати соціальної допомоги, депозитів чи заробітної плати, субсидію автоматично буде зараховано саме на цей рахунок і «Ощадбанк» надішле SMS про її надходження.

Важливе уточнення для пенсіонерів: на відміну від інших, вони отримають відшкодування субсидій одночасно з пенсією через «Укрпошту» або на свій банківський пенсійний рахунок у звичайні строки.