Фото: radiosvoboda.org

Народний депутат Віталій Курило (на знімку) вважає, що Луганщина повинна рухатись у напрямку розвитку економіки та залучення інвестицій. Завдання не просте, але його можна виконати за умови співпраці влади та бізнесу і відчутної підтримки держави. Вона має створити умови енергетичної безпеки, відремонтувати дороги та відновити залізничне сполучення окремих районів області.

«Питання номер один — це енергетична система області. Ми не повинні бути «енергетичним островом», залежачи від однієї Луганської ТЕС. Для області її зупинка — це повний колапс — і економічний, і соціальний. Тому енергоміст потрібно побудувати вже в цьому році для того, щоб область не просто жила спокійно, а й мала додаткову електроенергію для розвитку економіки, — вважає Віталій Курило. — Друге, без чого бізнес не піде в область, — дороги. На превеликий жаль, сьогодні в області вони відсутні на 95 відсотків. Тому необхідно зробити все, аби залучити додаткові державні кошти на капітальний ремонт і будівництво доріг, а також будівництво залізничної гілки Білокуракине — Сватове».

Віталій Курило запропонував на певний період створити в Луганській області вільну економічну зону та закріпити її законодавчо. Це, на його думку, сприяло б залученню інвестицій, зокрема й іноземних, а отже, дало б швидкий поштовх розвитку економіки.

Павло ВОРОНЦОВ.

Фото зі сторінки у Фейсбуці.

Луганська область.