Футбол. Мадридський «Реал» оголосив ім’я нового тренера. Керівництво королівського клубу таки умовило повернутися на тренерський місток 46-річного француза алжирського походження Зінедіна Зідана. Контракт розраховано до літа 2022 року.

«Коли президент зателефонував мені, то я не зміг відмовити йому і «Реалу». Тренувати — це прекрасно, але тренувати «Реал» — це щось особливе, і тепер я це розумію. Я дуже радий повернутися додому, це найважливіше», — сказав Зідан.

Нагадаємо, Зідан уже очолював «Реал» з 2016-го по 2018 рік. Під його орудою «галактікос» досягли небаченого результату: виграли три Ліги чемпіонів поспіль та одного разу стали чемпіонами Іспанії.

Торік влітку француз несподівано оголосив про вихід з «Реала», на чолі «вершкових» став Гулен Лопетегі. Баск пропрацював у Мадриді лише кілька місяців, після чого його змінив Сантьяго Соларі, під керівництвом якого «Реал» вилетів із Ліги чемпіонів та Кубка Іспанії, а також фактично втратив шанси на чемпіонство Іспанії.

Атакуючий півоборонець Зідан, перед тим як стати тренером, був яскравим гравцем. Із його нагород можна створити великий музей. Починав у французьких клубах «Канн» і «Бордо». Блискуче виступав у «Ювентусі» (зіграв 151 матч, забив 24 м’ячі, двічі ставав чемпіоном Італії), за «Реал» (Мадрид) Зізу (таке прізвисько француза) провів 155 поєдинків і відзначився 37 забитими м’ячами, виграв чемпіонат Іспанії, Лігу чемпіонів, Суперкубок УЄФА, Міжконтинентальний кубок.

Зідан за період з 1994-го по 2006 рік за національну збірну Франції зіграв 108 зустрічей і відзначився 31 голом. Він — чемпіон світу-1998, чемпіон Європи-2000.

Зінедін — володар Золотого м’яча найкращому футболісту Європи за версією журналу «France Football» (1998); Золотого м’яча ФІФА найкращому футболісту світу (1998, 2000, 2003).

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.

Фото: arxangelo.wordpress.com.