Віктор БОНДАР, група «Партія «Відродження»:
— Найголовніша тема, яка сьогодні турбує людей в Україні — підвищення тарифів та заборгованість за комунальні послуги. Станом на сьогодні, заборгованість по країні становить майже 57 млрд гривень. Це свідчить про те, що сьогодні влада абсолютно не має плану дій із подолання цього явища і не знає, як допомогти людям. Влада знає лише чітко, як піднімати тарифи. За останні кілька років тарифи на газ зросли в 12 разів, на електроенергію — у чотири рази. Це ставить у глухий кут як українську промисловість, так і кожну українську родину. Нині влада запропонувала наступне підвищення тарифів. З першого травня зросте тариф на газ на 20%, а з першого січня наступного року ще на 40%. Так само з першого травня буде підвищено тариф на електроенергію щонайменше на 30%. Це у зв’язку з введенням так званого вільного ринку електроенергії... Час наводити лад у цих питаннях.

Артур ГЕРАСИМОВ, фракція «Блок Петра Порошенка»:
— Сьогодні вся країна обговорює розмову, яка сталася між нібито Юлією Тимошенко та Ігорем Коломойським (увімкнув запис, де чути голоси, схожі на голоси Тимошенко та Коломойського). Для нас у цьому записі немає нічого нового. Він демонструє те, що ми і так добре знаємо: у Коломойського є два кандидати на виборах...

Віктор ГАЛАСЮК, фракція «Радикальна партія»:
— Заборгованість за житлово-комунальні послуги в державі сягнула майже 60 млрд гривень. Це чіткий факт, який засвідчує хибність політики, яку проводить нинішня влада. Це політика штучно завищених тарифів і низьких заробітних плат. Політика, яку пропонує Олег Ляшко, повністю протилежна — підвищення заробітних плат і пенсій за рахунок розвитку української промисловості та модернізації української економіки...

Максим БУРБАК, фракція «Народний фронт»:
— «Народний фронт» закликає всіх кандидатів у Президенти схаменутися, щоб у передвиборному запалі, б’ючи по конкурентах, не знищити країну. З президентських виборів держава має вийти сильнішою, а не слабшою. Якщо хтось забув, то нагадаю: ворог ще на нашій землі. Щодня маємо нові й нові свідчення, що Кремль не відмовився від своїх планів. А ви тут чубитесь. Може досить, панове кандидати? Ви явно загрались у своїй пісочниці. Відволічіться — подумайте про державу і майбутнє нації...
Концентрація російських військ на нашому кордоні залишається високою, ворог чекає на дестабілізацію всередині країни. Суботні події в Києві, Черкасах показують, що у такій передвиборній істерії дуже легко перейти межу закону. Те, що відбулося, не має нічого спільного ні з боротьбою з корупцією, ні з патріотизмом. Це порушення закону! Наступне. Корупція в обороні воюючої країни — це подвійне зло. Якщо зловживання в «Укроборонпромі» доведуть — винні мають бути покарані справедливо і жорстко!

Володимир ГУСАК, фракція «Опозиційний блок»:
— Верховна Рада має намір протягом кількох тижнів розглядати законопроект про мови. Але є актуальніші проблеми. Протягом останніх років ми стали найбіднішою країною Європи. У суспільстві немає запиту на конфліктний мовний законопроект. Натомість є запит на зниження тарифів та цін, на підвищення зарплат та пенсій, на нові дороги та якісну медицину. Нинішня влада має бажання змінити порядок денний в країні та спробувати будь-якою ціною залишитися при владі за рахунок підтримки частини радикально налаштованого суспільства. Запропонований закон обмежує права носіїв інших мов, а це десятки мільйонів українців. Вважаємо, питання мовної та гуманітарної політики мають вирішуватися на місцевих референдумах.

Роман СЕМЕНУХА, фракція «Самопоміч»:
— До виборів кілька тижнів, але новини з передвиборних перегонів нагадують новини з фронту. СБУ прослуховує кандидатів у Президенти, ті використовують тітушок, дезінформацію, дискредитацію та інші методи для знищення опонентів. Є всі ознаки, що подальші ескалація та радикалізація можуть призвести не лише до прямого протистояння в громадянському суспільстві, а й до прямого протистояння між різними силовими органами. Наша політична сила констатує: нині двома штабами створюється наймасштабніша мережа з підкупу виборців. Ці два кандидати готуються до безпрецедентної фальсифікації виборів. А тим часом оборонний бюджет залишається найбільш закритою частиною державного кошторису.

Ярослав МОСКАЛЕНКО, група «Воля народу»:
— Ми увійшли в розгляд законопроекту, що єднає нас із десятками поколінь наших пращурів. Маємо пройти гідно процедуру другого читання законопроекту про функціонування української мови й прийняти його в цілому. Це наш обов’язок перед дітьми. Хочу подякувати всім — Президенту, парламенту та уряду за те, що знайшли в собі сили зайняти принципову позицію на захист мови не на словах, а справами. Українську тепер можна почути в кіно, на телебаченні та на радіо. Ми разом забезпечили умови для роботи національного ринку, а не кремлівської філії. Наша мова стала модною. Хоча в 2014 році багато хто не вірив у ефективність квот, уже півроку цей закон діє на повну. Не можемо зупинитися на півдорозі. Закликаю не вестися на спекуляції.

Юлія ТИМОШЕНКО, фракція «Батьківщина»:
— Вийшла ще одна серія журналістського розслідування про те, як відбуваються відкати «чорних» грошей під час торгівлі на крові та на війні. Нагадаю: це розслідування розпочалося з того, що виявилися багатомільйонні оборудки постачання неякісних запасних частин з країни-агресора контрабандою та за завищеними цінами.