Чергові докази участі військовослужбовців ЗС РФ у бойових діях на тимчасово окупованій території Луганської області здобули співробітники контррозвідки СБУ спільно з військовими Збройних Сил України. Їх надав чоловік, якого затримали під час перетину лінії розмежування.

Як розповів перебіжчик, ще на початку 2016 року він, житель Стаханова (нині Кадіївка), вступив до лав незаконних збройних формувань проросійських терористів. Спочатку служив у так званій інженерно-саперній роті, яка дислокувалась в окупованому Луганську, а потім перейшов до «4-ї окремої мотострілкової бригади». За свідченнями перебіжчика, командирами обох підрозділів є кадрові військові ЗС РФ. Зокрема, один із росіян особисто керував військовими навчаннями на території окупованого Лутугинського району, а також відповідав за переміщення російської спецтехніки з Таганрога Ростовської області до Луганська.

Зазнавши фізичних знущань та моральних принижень від «керівного складу», бойовик усвідомив хибність свого рішення і вирішив повернутися на підконтрольну українській владі територію. На лінії розмежування і був затриманий військовослужбовцями ЗСУ.

Наразі в межах відкритого кримінального провадження колишній бойовик активно співпрацює зі слідством і надає свідчення щодо злочинів російських військових та їх маріонеток в ОРДЛО.

Фото: dt.ua

Луганська область.